SDE

Проголошено день почитання Чудотворної Пацлавської ікони Пресвятої Богородиці

09 серпня 2010
Друк E-mail
8 серпня у с. Губичі відбулось урочисте проголошення дня почитання Чудотворної копії Пацлавської ікони Пресвятої Богородиці. Зранку близько тисячі прочан вирушили у Хресну дорогу загальною протяжністю 5 км, яка завершується біля "пастушкової" церкви, що знаходиться у Губицькому лісі. Відтак на помості поруч із "пастушковою" церквою відбулась урочиста Літургія, яку очолив владика Юліян (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків Добромильського, Мостиського, Дрогобицького, Підбузького та Лішнянського деканатів. На богослужіннях був присутній єромонах Никодим Гуралюк (ЧСВВ), який у 1990-х роках спричинився до віднови даного відпустового місця.
 
Звертаючись до вірних, владика Юліян зазначив: "Сьогодні ми прийшли віддати молитовну шану Пресвятій Богородиці, яка впродовж століть завжди оберігала наш народ." Архиєрей підкреслив, що Пресвята Богородиця вказує нам на Сина свого - де шукати людині порятунок від власних немочей та різних життєвих труднощів.

На прощу до с. Губичі прибуло понад 2 тисячі прочан зі Львова, Івано-Франківська, Дрогобича, Самбора, Старого Самбора, Добромиля та інших довколишніх міст та сіл. Після завершення Святої Літургії владика Юліян зачитав декрет про те, що 14 серпня проголошено днем почитання Чудотворної копії Пацлавської ікони Пресвятої Богородиці. Архиєрей подякував адміністратору парохії о. Андрію Древняку та вірним за розвиток відпустового місця, а також усім прочанам, які прийшли прославити молитвою Божу Матір.
 
Після завершення богослужінь відбувся концерт духовної музики за участі гурту Дрогобицької духовної семінарії "Quo vadis" та церковного хору парохії св. апп. Петра і Павла з м. Дрогобича.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори